Съдържание Цялата книга на една страница

81. Приеми своето изцеление

Понякога ти си се страхувал да Ме молиш да те изцеля в случай, че не се случи. Това е трик на врагът, нали? Страхът е негово оръжие, не Мое.

Понякога ти си искал само експериментално, едва осмелявайки се да повярваш, че Аз бих отговорил. Друг път ти си ставал по-силен много по-бързо отколкото си очаквал. В случаи когато си се нуждаел от чудо, Аз съм искал да ти дам вярата за да Ми вярваш за твоето изцеление. Нищо не е невъзможно за Мен, дете мое. Ти започваш да вярваш това за твоя живот, нали?

Няма такова нещо като неизличима болест докато съм заинтересован. Аз мога да изцеля всяка болест. Човешките бащи и майки искат да помогнат на техните деца; те не обичат да ги гледат да страдат в болка, болест или треска. Това дори е повече истина за Мен. Аз мразя да виждам болест в твоето тяло. Аз съм винаги под ръка, дете мое. Аз слушам твоята молитва.

Но, запомни, не са твоите думи, които струват, но това, което вярваш в твоето сърце.

Имало е времена когато не е било правилно за Мен да изцелявам веднага защото е имало други неща, които е трябвало да отделя в теб, по-специално когато има някои взаимоотношения, които не са правилни. Това е Моята политика да чакам докато си простен; тогава Аз мога да освободя Моята изцелителна сила в теб.

Тайната да приемаш изцеление е да вярваш, че Аз те обичам толкова много, че искам да ти го дам. Това е дело на Моята благодат. Това помага, нали, когато получаваш специфично слово от Мен, защото това насърчава вяра.

Аз изцелявам директно и също и чрез други. Това е чудесно нещо когато знаеш, че твоя Създател е докоснал твоя живот и те е изцелил. Няма много значение какъв метод използвам, нали? Това е истинско чудо да знаеш, че си получил от Мен.

Ти знаеш, че мога да изцелявам, и сега вярваш, че Аз желая да го правя. Когато се молиш, дай Ми време да отговоря. Не се задоволявай с бърза молитва и после да се увличаш обратно в своята активност. Моята ръка е готова спокойно да те благослови, но ти се нуждаеш от време за да приемеш благословението. Аз имам толкова много да дам, но толкова малко дават на себе си време за да приемат. Запомни, Аз не изцелявам само чрез мигновени чудеса, но също и чрез продължителен процес, чрез който работя в твоя живот.

следваща глава 82. Аз мразя болестта