Съдържание Цялата книга на една страница

47. Аз насърчавам твоята вяра

Скъпо мое дете, мъчните времена изграждат и насърчават твоята вяра защото те те учат как да Ми отговаряш. Аз доказвам, че никога няма да те проваля или да те оставя, без значение каква е ситуацията.

Понякога има упорити проблеми в твоя живот; изглежда, че няма значение колко се молиш за тях, те упорстват. Но Аз съм Богът на съвършения момент. Аз знам точно кога и как да се срещна с теб. Забелязал ли си колко пъти си бил на правилното място на правилното време за да слушаш особено поучение, и Моя Дух се е движил по начин особено уместен за тебе? Тези неща не са съвпадение. Те не са случайности. Те са доказателство за начина, по който Аз планувам детайлите в твоя живот.

Аз искам да те водя и да снабдявам за теб, но ти не винаги слушаш това, което казвам. Аз ти давам една проста заповед и ти се питаш дали си способен да чуваш Моя глас толкова ясно. Мислиш ли, че искам да направя трудно за теб да Ме чуваш? Защо да го правя? Аз знам как да ти говоря, и Аз те уча да разпознаваш Моя глас.

Вярата идва от това да Ме чуваш. Но колко пъти съм ти говорил и ти не си  обръщал внимание на това, което съм казвал? По-късно си си мислил, ”Това трябва да е било Святия Дух!” Аз искам да осъзнаеш, дете мое, че ти чуваш Моя глас.

Аз не се заяждам с теб както врагът. Това упорито заяждане никога не идва от Мен. Аз нежно говоря Моето слово на сърцето ти. Врагът ти крещи и се опитва да заглуши Моя глас. Ти не трябва да слушаш неговите крясъци; слушай Моя тих, малък глас.