Съдържание Цялата книга на една страница

46. Аз дисциплинирам в любов

Скъпо мое дете, Аз дисциплинирам в любов. Но ти трябва да разбереш, че Моята цел не е винаги да те дисциплинирам. Аз правя това само когато е необходимо. Повече предпочитам да насърчавам отколкото да дисциплинирам.

Аз те дисциплинирам единствено когато ти наистина си бил греховен или бунтовен, правейки преднамерено това, което съм ти казал да не правиш. Упорито си отказал да се покаеш. Тогава Аз трябва да те накарам да усетиш, че съм святият Бог; Аз съм твоя Господи ти не трябва да се отнасяш лековато към Мен и към Моето слово.

Но когато се върнеш мислено назад през твоя живот откакто Аз станах твой Господ, има само няколко такива случая. Аз много рядко трябва да те наказвам и, дори когато го правя, вземам само мерки, които са абсолютно необходими за да те разчупя от твоята упорита себична воля и да те доведа обратно в покорство към Мен. Всеки любящ баща наказва своето дете когато е необходимо.

Осъзнаваш ли, дете мое, че ако търсиш първо Моето Царство и праведност, Аз със сигурност няма да имам никаква причина да те наказвам? Вместо това, Моето обещание е, че всичко ще ти се прибави, което е напълно противоположното. Ти обикновено осъзнаваш когато си в грешка и Аз мога лесно да те коригирам. Когато нещата не са правилни между нас, Моя Свят Дух те кара да се чувстваш неудобно. Обикновено ти забелязваш това, което казвам, въпреки че това може да отнеме малко време. Понякога потока на благословение в твоя живот пресъхва за малко. Това не е наказание, но дисциплиниране за да те върна обратно на мястото където искам да бъдеш.

Аз упражнявам натиск върху твоя живот единствено когато това е за твое добро. Във всичко Аз работя за твое добро. Аз изкупвам времената на изпитание и ги обръщам в Моя и в твоя полза. Ти не винаги оценяваш това навреме, нали?