Съдържание Цялата книга на една страница

33. Истинска свобода

Понякога ти преживяваш свобода когато се фокусираш на Мен с хваление, само за да се върнеш в своите борби после. Аз искам да познаваш освобождението, което остава. Ти си все още нечувствителен за много от нещата, с които трябва да се справя. Моята милост остава нова за теб всеки ден така че твоето приятелство с Мен да не бъде затруднено докато Аз се справям с теб.

Някои хора дават впечатление, че всичко е чудесно и такъв процес не е необходим в техния живот! Колко са глупави и измамени.

Повечето от болката и страха от пречистващия процес е само в твоето отношение. Когато Аз върша работата, тя е нежна, нали? Тя е любяща, нежна и милостива. Това е природата на Моето сърце.

Така че не крий нуждата си в хваление. Не претендирай, че всичко е чудесно когато не е. Довери се на Моята милост да се справи любящо с теб, и насърчавай другите уверявайки ги, че Аз съм милостив.

Бъди много благодарен когато другите изразяват Моята нежност и любяща простителност, когато са състрадателни и показват разбирането, което идва от Моето сърце. Ти трябва да се молиш, дете мое, повече хора да разкриват истинската природа на Моето сърце, не в безчувствено осъждение, но в нежна загриженост.

Аз съм винаги милостив към тези, които се страхуват от Мен и към тези, които се интересуват да ходят в Моите пътища. Понеже съм богат с милост, Аз съм те съживил с Христос. Аз желая ти също да бъдеш богат с милост. Ти си милостив по природа, дете мое, защото Исус живее в теб.