Съдържание Цялата книга на една страница

26. Хора

Знаеш ли какво искам да ти дам? Това, от което най-много си се страхувал –хора. Виж, Аз обичам хората. Аз събирам Моите хора в истинско единство. Ти можеш да бъдеш благодарен за приятелите, които съм ти дал. Аз искам да ти дам взаимоотношения, в които можеш да познаеш Моята любов и единство. Аз присъствам по много специален начин сред тези, които Ме обичат. Аз имам много повече хора, които да ти дам в идващите години. Ти можеш да покажеш колко съм загрижен за тези, които съм довел на твоя път. Ти можеш да говориш Моето слово в техния живот. Други Аз ще доведа в твоето преживяване като посланици на Моята любов към теб.

Понякога другите те атакуват и те нараняват. Аз не желая това. Но Аз ти прощавам когато ти нараняваш другите, нали? И Аз прощавам и на тях когато нараняват теб. Искам да им простиш. Аз няма да ти простя, ако ти откажеш да простиш на другите. Когато ти прощаваш, Аз присъствам за да изцелявам раните ти нанесени от другите.

Помниш ли когато изглеждаше, че всички са се обърнали срещу теб? Ти мислеше, че врагът работи чрез всички. Ти едва знаеше към кой път да се обърнеш, нали? Така че се обърна към Мен и Аз ти помогнах. Аз съм промислил за теб, скъпоценно мое дете. Тези минали рани почти не изглеждат значителни сега, нали? Аз все още премахвам техните въздействия така че ти да можеш да ходиш в по-голяма свобода..

Харесвам начина, по който се учиш да имаш истинска вяра за бъдещето, да очакваш добри неща. Ти не се страхуваш толкова от хората, които срещаш и от начина, по който трябва да се свързваш с тях. Това е добро, истинско доказателство за Моята работа. Ти си можел да Ми се довериш за това повече, така че довери Ми се за бъдещето.

следваща глава 27. Всеки детайл