Съдържание Цялата книга на една страница

17. Аз обичам личността, която си в действителност

Дете мое, Аз никога не съм измамен от външностите. Ти намираш това за объркващо. Имало е много случаи когато ти си слагал някаква външност заради Мен или заради другите. Ти си се опитвал да бъдеш това, което знаеш, че би трябвало да бъдеш. Но това никога не е работело, нали? Аз виждам през бариерите и зад маските, които носиш. Така че защо си въобразяваш, че те  правят по-приемлив за Мен? Аз не те приемам поради някоя от тях. Никоя от тези маски не Ме насърчава да те обичам повече отколкото вече те обичам. Те само правят по-трудно за теб това да приемаш Моята любов.

Аз обичам личността, която си в действителност. Аз изпратих Моя Син да умре за истинския теб – не за някое повърхностно, фалшиво изразяване на това кой си ти. Аз не харесвам маски и бариери. Аз обичам хората. Аз не обичам това, което те би трябвало да са; Аз ги обичам такива каквито са. Ти напразно си си въобразявал, че маските ще бъдат по-приемливи за Мен отколкото реалността на това, което излиза от теб. Аз гледам на сърцето. Аз познавам копнежите на твоето сърце и също и конфликтите. Ти даваш на хората впечатлението, че не се нуждаеш да бъдеш обичан; но Аз зная обратното. Ти се опитваш да убедиш другите, че се чувстваш чудесно такъв какъвто си. Ти можеш да се бориш, въпреки това често се чувстваш толкова самотен в себе си.

Аз обичам да идвам зад маските и бариерите и да докосвам самотният с Моето присъствие, да докосвам страхливият и недостатъчният с увереността на Моята любов.

следваща глава 18. Твоята външност