Съдържание Цялата книга на една страница

15. Аз Съм твой Баща

Дете мое, не съди за Мен според твоята човешка опитност за баща. Твоя естествен баща е бил човек и се е провалял много пъти. Ти си усещал неговите слабости както и неговите силни страни.

Някои хора са претърпели отхвърляне от ръцете на своите човешки бащи, защото те са били хора, на които не можеш да се довериш. Те са били несправедливи и незаинтересовани за своите деца. Аз никога не злоупотребявам с Моите деца. Аз съм близо до всеки, който Ме призовава. Никога не съм дистанциран. Аз ги утешавам, укрепявам и ги изцелявам. Така че Аз не трябва да бъда сравняван с някой друг баща.

Аз не съм човек. Няма слаби, уязвими области в Моя живот. Никога няма недостатъчност в Мен, или неспособност да посрещна нужда. Аз те обичам с Моята вечна любов, която никога няма да заглъхне; тя никога няма да се оттегли от теб. Като твой Баща, Аз наблюдавам твоето развитие и съм заинтересован да те защитавам от неща, които са опасни за теб и те нараняват.

Ти не винаги обръщаш внимание на Моите предупреждения; така че понякога си бил нараняван. Но Аз винаги съм бил готов да те изцеля и да посрещна твоята нужда.  Понякога ти си Ми позволявал да правя това; друг път не си.

Никога не съм се справял с тебе според както заслужаваш, но винаги със състрадание и благодат. Това е трудно за теб да го разбереш. Аз давам и давам и продължавам да ти давам. Никога не идвам до края на Моето даване.

Ти често си  мислил, ”Кой съм аз, че да получавам такава любов, че да познавам личната привързаност на моя Бог?” Ти се страхуваш, че Моята любов може изведнъж да се оттегли и тогава да се чувстваш отхвърлен. Ако ти отвориш себе си напълно за Мен и тогава Аз се отвърна, ти би бил опустошен. Но Аз никога не се отнасям с теб по този начин.

Аз не отдръпвам Моята любов. Аз не се обвързвам с теб само за определен период от време. Моето обвързване с теб е непрестанно, тъй като едно обвързване на любов трябва да трае винаги. Любовта не може да бъде истинска, ако се отдръпне изведнъж.

Аз наистина те познавам, всяка част от теб – и въпреки това те обичам. Аз виждам това, което ти се опитваш да скриеш от Мен. Така че, криенето е напразно. Аз няма да спра да те обичам понеже откривам някоя отвратителна област в твоя характер. Моята любов към теб е реална. Тя не зависи от това кой си ти, но от това кой съм Аз!