Съдържание Цялата книга на една страница

137. Смирен и уверен

Имало е времена когато Аз съм искал да говоря чрез теб, но ти не си дръзвал да говориш в случай, че другите не са одобрявали. Ти си се страхувал да не би да си разбрал криво или погрешно това, което съм казал. Аз не те наказвам в такива случаи; но съм тъжен защото наистина желая да се довериш на Моя Свят Дух да говори чрез теб. Няма значение дали другите одобряват. По-добре да угодиш на Мен отколкото на хора.

Знам, че си отблъснат от тези, които винаги говорят и правят приноси, по-специално тези, които се молят с тези красиви, красноречиви молитви. Е, искам да знаеш, че простата молитва от твоето сърце е толкова красива за Мен колкото всяка друга молитва.

Аз обичам смиреното доближаване. Запомни, че Аз не искам мазничене. Аз обичам да идваш смирено, но уверено. Аз съм твоя Баща. Никой баща не иска хленчещо подмазващо се дете.

Аз оценявам, че Моите деца имат различни начини на молитва. Нямам предвид това понеже харесвам разнообразие. Някои са много нахални в своето доближаване. Това изненадва хората, че Аз напълно харесвам това. Често има истинска вяра зад такава молитва, а Аз винаги почитам вярата. Някои хора приемат много позитивни отговори.

Аз обичам Моите деца да бъдат смели и уверени, въпреки че трябва да бъдат смирени и любезни. Ако тази нахалност престъпи маркировката и стане гордост тогава Аз трябва да взема мерки да смиря това дете. Но дали начина е шумен или тих, какво значение има когато молитвата идва от сърцето.

Няма нищо фалшиво или повърхностно относно Мен. Исус мразеше лицемерието и изрази Моята неохота за това. Но Аз обичам честността. Аз съм щастлив, следователно, когато Моите деца са честни.

следваща глава 138. Изобилна радост