Съдържание Цялата книга на една страница

120. Аз Съм мъдрост

Скъпо Мое дете, Аз съм мъдрост. Аз винаги постъпвам мъдро. Никога не правя нещо глупаво. Аз винаги говоря думи на мъдрост, без значение дали е в писанието или чрез Моя Дух.

Аз искам да изкореня глупостта в теб. Често съм те чувал да казваш, ’Колко глупав съм бил,’ Ти се връщаш към неща, които си казвал или правил и осъзнаваш колко глупав си изглеждал за другите. Това те прави остро смутен. Изглежда по-лошо когато другите мислят, че си глупав, нали? Това заздравява всичките ти страхове относно теб.

Грехът е глупост. Всичко, което се противопоставя на Моята воля е глупост. Предаването на изкушение е глупост. Аз не те осъждам за тези неща, както започна да осъзнаваш най-после. Но Моя Дух работи в теб подтиквайки те да бъдеш мъдър във всяка ситуация и във всеки удобен случай. Така че обърни внимание на това, което Той казва.

Моята мъдрост е чиста. Така че, избягвай това, което не е чисто в Моите очи. Понякога ти не искаш чистота защото грехът може да е забавен, поне докато трае. Но когато знаеш, че си Ме засегнал, ти се чувстваш мръсен и не си чист докато не се покаеш и не приемеш Моето прощение. Ти не обичаш да се чувстваш мръсен, нали? Да бъдеш чист е да бъдеш в мир с Мен, с нищо, което да ограничава или да препятства твоята радост.

Исус направи ясно, че да се извърши греха в умът е толкова лошо колкото самото действие. Не разбирай погрешно това, което Той казва или ще поставиш себе си във фалшиво осъждане. Да имаш мисълта или изкушението, които врагът посажда не е грехът, но да живееш с него и да го направиш фокус на желание. Ако насърчиш мисълта тя става греховна фантазия.

Така че в твоята битка срещу греха, дете мое, бъди мъдър. Отмахни всичко нечисто или противопоставящо се на Моето слово. Това ще те ползва повече. Аз искам да те пощадя от ненужен конфликт. Запомни, че Исус беше изкушен във всичко точно като теб, и все пак Той беше без грях; Той винаги устояваше. Аз никога няма да позволя да бъдеш изкушен отвъд това, което можеш да издържиш. Аз направих това ясно за теб преди, нали?

следваща глава 121. Думи на мъдрост