Съдържание Цялата книга на една страница

118. Истинска вярност

Когато хората Ме обвиняват за невярност, те пропускат да забележат, че може да има други фактори, които им пречат да приемат това, което искам да им дам. Някои спират да се молят. Други казват, че просто искат да им отговоря, ако това е Моята воля. Аз със сигурност няма да им дам това, което противоречи на Моята воля! Когато хората се молят по този начин, те не са сигурни какво вярват или очакват.

Исус те учи да вярваш, че ще получиш всичко каквото поискаш в молитва. Тогава то със сигурност ще бъде твое!

Тези с истинска вяра уповават на Мен без значение какви са обстоятелствата. Дори когато не виждат мигновена трансформация в ситуацията когато се молят, те продължават да уповават, знаейки, че Аз ще изпълня всяко обещание, което съм направил.

Това е вярата, която идва от сърцето; това е вярата, която Аз произвеждам в теб. Обичам когато вярваш на Моите думи и действаш върху тях. Това ще те направи наистина плодоносен отвъд всичко, което можеш да си представиш.

Исус Ми беше верен през цялото Си служение. Ти и Аз можем да имаме същото взаимоотношение на любов и единство основано на вярност. Аз те насърчавам не само да вярваш в Моята вярност, но самият ти да бъдеш верен.

Бъди верен в това да живееш Моето слово. Отразявай Моята вярност в твоите взаимоотношения. Не позволявай твоите обстоятелства да променят любовта ти или посвещението ти, но поддържай свята вярност, полагайки живота си за твоите приятели и обичайки както Аз те обичам.

Забелязал ли си, че Аз поддържам Моята вярност към теб, без значение какъв е твоя отговор към Мен? Е, по същия начин, поддържай своята вярност към другите, без значение какъв е техният отговор към теб. Ти не винаги ще намираш това за лесно. Въпреки това, това е единствения курс отворен за теб. Твоята вярност към другите наистина Ме почита и Ме прославя.

следваща глава 119. Довери Ми се