Съдържание Цялата книга на една страница

111. Прилепи се към истината

Аз съм истината. Тези, които се прилепят към Мен се прилепят към Моето слово. Вместо да вярват на своите чувства, те се научават да вярват на това, което Аз казвам. Те поставят своето упование в Мен вместо в своите обстоятелства. Това е, на което съм те учил.

Довери се на Моята любов, без значение колко тъмни и депресиращи могат да изглеждат нещата. Радвай се винаги във Мен, без значение какви са обстоятелствата. Поддържай своя мир дори посред смущението и объркването. Познавай Ме като истината, която ще ти даде възможност да преминеш през времена на конфликт и трудност с триумф.

Аз съм те направил ново създание; това е истината. Аз съм те освободил от закона на греха и на смъртта; това е истината. Аз съм дошъл да живея в теб чрез силата на Моя Дух. Аз съм те благословил с всяко духовно благословение в Христос. Ти си повече от победител когато поставиш своето упование в Мен. Постоянно ти напомням истината, че нищо не може да те отдели от Моята любов. Всичко това е истината за теб!

Истината никога не може да бъде променена. Това, което е истина за теб е истина и за всяко едно от Моите деца, без значение дали е интернационален евангелизатор или най-новият вярващ. Всеки е скъпоценен в Моите очи. Всеки има същото наследство. Аз не правя разлика между Моите деца. Аз искам всяко от тях да Ми се наслаждава изцяло; и това е истината! Така че Аз съм им дал всичко, от което се нуждаят за живота и благочестието.

Ти се нуждаеш тези неща да ти се напомнят от време на време, нали, дете мое? Понякога ти течеш в откровението на Моята истина, радвайки се във всичко, което съм Аз и във всичко, което съм направил за теб. Но понякога се измъкваш от впряга. Ти сваляш очите си от истината и ги поставяш на себе си. Тогава започваш да се мъчиш.

Това не е Моята цел за теб. Дръж очите си на Мен и ще ги държиш и на истината. Това звучи много просто, знам. Но реалността е често по-трудна, нали?

следваща глава 112. Човекът с гърбицата