Съдържание Цялата книга на една страница

Част трета: Какво трябва да правя? – Глава деветнадесета – Срещни Бог в Реката

Има една река — потоците й ще веселят Божия град, святото място на обиталищата на Всевишния. Бог е сред него — няма да се поклати; ще му помогне Бог на зазоряване.

Псалм 46:4-5

„Бог е сред него.“ Нашия Бог протяга към теб покана да Го срещнеш в реката. Приеми поканата Му и стъпи в Реката на Славата за собствения си живот и за живота на тези около теб. Приеми поканата Му и започни да провъзгласяваш веселие за хората на Америка, славата на съживлението да тече от едната страна на този народ до другата, от граница до граница, от море до блестящо море. Потоците на Бог носят победа, за нашата нация, и за всяка друга нация по света.

Бог е в контрол на световните събития. Той е Триумфиращият и желае да ни използва като тези, които говорят триумф и говорят победа. Приеми Неговата покана днес.

Бог иска да ни срещне в реката. Някои хора може малко да се нервират с покана като тази. В стари дни, единствената мисъл, която хората някога са имали за реката е била да преминат в отвъдното, а това не винаги е било най-приятната мисъл. С покана като тази, някои може да се страхуват, че ще умрат преди утрото.

Едно Великденско утро в Ерусалим, ние имахме почукване на вратата доста рано. Беше един Православен свещеник, който беше сигурен, че умира.

„Защо мислите, че умирате?“ попитахме ние.

„О,“ каза той, „Аз видях Господа рано тази сутрин.“ В неговото мислене, да видиш Господа означава, че скоро ще умреш. Ние бяхме щастливи да му кажем, че да видиш Господа в тези дни означава, че ти скоро ще влезеш в нов и чудесен живот.

Никой не трябва да се страхува от тази покана. Не се нервирай, ако Господ ти казва, „Аз ще те срещна в реката.“ Ти не си отиваш вкъщи сега. Той просто те събужда, помазва те, съживява те, облича те със сила отгоре, слага нещо ново в твоя дух, нещо ново в твоето ходене, нещо ново в твоето говорене, нещо ново в твоя живот, така че да можеш да се изправиш и да вършиш подвизи. Срещни Бог в реката.

Има чудеса в реката, и Бог ни казва, „аз искам да влезете в Духа и да стоите в Духа.“ Бъдете напълно потопени в тази мощна река на Бог и стойте под нейното животворно влияние. Не бъдете задоволени просто да бъдете докоснати от Духа, но позволете на Духа да ви залее. Позволете на реката да прелее своите брегове, и да ви наводнява постоянно.

На 15-ти ноември, 1998, Бог ме накара да тегля една въображаема линия на платформата, където служех и да я прескоча. Той ни каза, че иска да бъдем напълно в новото след тази дата. Аз разбрах, че и други са били водени да направят същото нещо.

Дали ако прескочиш една въображаема линия винаги ще ти донесе нещо ново в Бог? Някои вероятно мислят, че това е много глупаво нещо, което да се направи, но повярвайте ми, не е глупаво, ако виждаш линията.

Скочи от старото в новото. Скочи от брега на реката в дълбоките места. Скочи от твоето мислене в Божието мислене. Скочи от това, което ти знаеш в това, което не знаеш. Скочи от областите на миналото в областите на откровение на бъдещето.

Когато можеш да видиш новото нещо, което Бог ти предлага, не е трудно да направиш скока. Областта на Неговата слава е точно толкова реална колкото всичко друго, което можеш да видиш.

Бог прави нови неща в реката. Той извършва чудеса. Той донася чудеса и знамения чрез силата на Своя Свят Дух, и Той те кани да участваш. Ти имаш лична покана от Него. Неговите благословения не са само за един или за двама или за една дузина. Тази покана е за всички. Бог иска да Го срещнеш в реката.

Бог е готов да ни срещне в реката, но зависи от нас да приемем Неговата покана. Време е да спрем да стоим на брега и да гледаме. Ние трябва да се гмурнем. За тези, които са по-малко склонни към приключения, които се страхуват да се гмурнат, вървете в дълбочините на водите на Бог. Започнете да вървите в тях, правейки стъпка след стъпка, движейки се напред, позволявайки на Святия Дух да ги отмери за вас.

Когато Той измери хиляда и вие дойдете в място, където глезените ви са покрити, не спирайте там. Позволете Му да отмери още хиляда за вас така че да можете да дойдете до води дълбоки до коленете. Не спирайте там във водите дълбоки до коленете. Позволете на Духа да измери още хиляда за вас и продължете да вървите в по-дълбоки води. Важното нещо е да не стоите завинаги на брега на водата. Елате в реката, защото Господ е обещал да ви срещне там.

Някои хора се страхуват от водата, но Господ премахва нашите страхове. Сред хилядите хора, за които се молих в продължения на една година, аз съм удивена колко много ми казаха, че се страхуват. „Не се страхувай,“ казвах им аз. „Просто се отпусни.“ Някой е винаги зад тях за да ги хване когато падат, но аз чувствах, че това не е физическо нещо, което ги кара да се страхуват. Те се страхуват от гмуркане в реката на Бог. Какъв срам! Няма нищо, от което да се страхуваме в реката. Той е обещал да ни срещне там.

Да, Той ще ни занесе в области, които никога не сме познавали, но доверете Му се. Нека всеки страх да си замине. Не се безпокойте за това да отидете в дълбокото. Безпокойте се за това да не отидете достатъчно надълбоко.

Ти можеш да бъдеш особен и все пак да не си в реката, така че не се страхувай от особеност. Понякога, хората, колкото по-надълбоко отиват, толкова по-нормални стават. Бог поставя някаква нормалност в тези, които нямат нормалност в естественото. Живота им е бил деформиран и изпълнен с бъркотия, но когато влязат в реката, Бог започва да поставя в действие изцелителен процес, който завинаги ще трансформира живота им. Той поставя нормалност в живота, която не е позната от никой. Докато са в Духа, излезли в дълбочините на реката, Бог носи изцеление за тялото, изцеление за емоциите и изцеление за ума. Той им дава ново чувство за посока и те знаят, че вървят напред в пълните цели на Бог. Какво чакаш? Влез в Реката на Славата днес.