Дванадесето писмо

Здравей приятелю!

Смелост! Бог често ни позволява да преминаваме през трудности за да очиства душите ни и да ни научи да се осланяме повече на Него. I Петрово 1:6-7). И така, представяй пред Него своите проблеми непрекъснато и Го моли за сила да ги преодоляваш. Говори с Него често; забравяй Го колкото се може по-рядко. Хвали Го! Когато трудностите са в своята най-лоша част иди при Него смирено и с любов – както дете отива при любящия си баща – и Го помоли за помощ, от която се нуждаеш и от Неговата благодат. Аз ще те подкрепям с моите смирени молитви.

Бог има разнообразни начини да ни привлече към себе си, но понякога Той се крие от нас. В такива времена единствената опора на нашата увереност трябва да бъде нашата вяра, която изцяло трябва да бъде положена в Бог. Такава вяра няма да те провали и няма да отпадне.

Помни, че Бог никога не ни напуска, освен ако ние не сме си отишли първи. Трябва да внимаваме никога да не се отделяме от неговото присъствие. Трябва да живеем винаги с Него; затова нека живеем с Него сега и да умрем с Него, когато нашето време наближи. Моли се на Него за мен и аз ще се моля за теб.

Оставам твой в Господа

следваща глава Тринадесето писмо