Хармонична конвергенция

Разчитайки на инерцията от Световния ден на изцеление, Световният конгрес по просветление (World Congress on Illumination) организира събрание на две хиляди и петстотин “работници на светлината” в Хонолулу, Хаваи на 16 – 22 август 1987 г. Събранието, което трябваше да се придържа към темата за единството и единомислието с природните сили, беше организирано заедно с празнуванията на хармоничната конвергенция, провеждащи се в световен мащаб същата седмица. Патриция Даян Кота-Робълс, президент на ню ейджкото Изучаване на човешката цел, заявява в своя бюлетин от 4 март 1987 г.:

Има много знаци от древните календари и съвременно вътрешно водителство, че 17 август 1987 г. е ден с най-голяма важност. Ние бяхме ръководени отвътре да организираме световна дейност по това време, която ще послужи като средство, чрез което Работниците на светлината от целия свят могат да се съберат заедно, да се срещнат един с друг и да съставят чашата на обединение. Тази дейност ще се организира на бойното поле на Мира и Хармонията, които пулсират в Дайъмонд Хед на Хаваите.

Една следобедна сесия на тази конференция беше озаглавена “Семинар и напътстваща визуализация за изпълване с енергия на нашата обединяваща чаша на служене”. Тези думи напомнят за едно Божие описание на фалшивата религия от последните дни. Откровение 17:4 заявява: “Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудстване.”

Една организация в Боулдър, Колорадо, наречена Хармонична конвергенция, казва следното относно това събитие:

Хармоничната конвергенция е съзнателно свързване на хора, за да подкрепят еволюционното обръщане от разделение към единство и от страх към любов. В активната зона при изгрева на слънцето на 16 август на свещените места по цялото земно кълбо ще се съберат 144 000 души. Те ще се съединят на тези “акупунктурни точки” на Земята, за да създадат резонантна връзка между универсалните енергии и земята.

Тук виждаме смесица от ню ейдж идеи (еволюционната промяна на съзнанието) с ориенталски вярвания в земната енергия (изразяващо се в акупунктура). Този шаблон е в съгласие с пантеистичната склонност на окултистите, които гледат на “Майката Земя” или “Гея” като на свещена. Желанието на организаторите да “изразят единство с всичко живо” и тяхното ударение върху местата за езическо поклонение по целия свят, разкрива техните окултни склонности.

Хората, които спонсорират това събитие, като Барбара Хюбърт, са запознати с книгата Откровение, но изопачават нейното значение и се опитват да я приспособят към своята собствена теология. Избирането на 144 000 души (Откровение 7:4) и споменаването на златната “чаша” (Откровение 17:4) не оставят никакво съмнение относно техните намерения.

следваща глава Разгръщане