Планиране на събитието

Бяха изготвени широкомащабни планове за обезпечаване успеха на Световния ден на изцеление. За да помогне за разгласяването на събитието, Фондация “Куартус” изнасяше всеки месец актуализирани данни, насочвайки вниманието към своите мероприятия в най-големите градове на цялата планета. В един от тези доклади Прайс подчертава:

Трябва да бъдат достигнати и повлияни още милиони. Журналистите трябва да пишат в масмедииите за Комисията. Тези в предаванията и филмовото производство трябва да разпространят вестта. Всеки съветник, семинарен лидер, лечител, служител, практикуващ лекар, адвокат, автор, издател, възпитател, учител и писател трябва да пише и говори за Комисията. Всяка духовна група трябва да се издигне над конкуриращите отношения и да се съберат заедно в дух на сътрудничество за изцеление на света… Никакъв конфликт на философии не трябва да ни пречи да се поддържаме един друг в това начинание.

Всеки верен християнин би трябвало да има сериозен конфликт на интереси, участвайки в Световния ден на изцелението, тъй като мотивите и теологията на организаторите говорят диаметрално противоположни неща на учението на Библията. Разгледайте следните арогантни забележки на Прайс.

Трябва да бъде съвсем ясно, че няма никакъв външен бог, който да извика: “Стойте момчета, твърде далече отидохте; Аз идвам на земята да въдворя и установя мир между човеците и народите!” Богът, който ще спаси човечеството, ако то трябва да бъде спасявано, е божественият потенциал вътре в самото човечество, небесната искра вътре във всеки индивид… Вече няма никакво съмнение, че Вселената е предназначена за жилище на раса от богове.

Изказвания като това се появяват във всички писания на Прайс.

На 1 май 1986 г. в Доклад на Планетарната комисия Прайс се хвали за своите внимателно съставени планове и изброява организациите, “активно подкрепящи Планетарната комисия и Световния ден на изцеление”. Списъкът включва: Националната асоциация на метафизиците, Емисарите на божествената светлина, Центърът “Елизабет Кублер-Рос”, Финдхорн, Международният алианс на новото мислене, Асоциацията на служителите на единство и Сдружението на затворите.

Според сведенията, публикувани от “Куартус”, наетите специализирани спортни съоръжения за Световния ден на изцелението са включвали Хюстън Астродом, Макникълс Арена в Денвър (с по-късното представяне на Джон Денвър), Колизеум Омни в Атланта, Метродом в Минеаполис, Стадиона в Сан Диего и Университетската спортна арена на Ню Мексико в Албъкърки.

Други събирания са били планирани за повечето големи градове в Америка. Член на ню ейдж от Канзас Сити съобщава за своите намерения за тази общност: “Ние искаме да предизвикаме творческите сили на Канзас Сити чрез музика, визуални изкуства, танци и драма, с всичко, което е в съгласие със сентенцията на Тейар дьо Шарден – “Бъдещето на света е в наши ръце”.

В Аляска една жена се свързала с неколкостотин църкви по телефона, “насърчавайки” пасторите, че Световният ден на изцелението пресича всички религиозни и политически граници. Ето защо тя се надявала, че всеки ще вземе участие. Съюзът на методистите заедно със силите на правосъдието се домогнали до съгласието на всички свои методистки църкви в същия щат. Лутеранска служителка занесла обратно идеята на своя семинар през есента на 1986 г., а президентът на Университета Аляска Пасифик направи информацията достъпна за студентите. Събитията в Аляска са подобни на тези в другите щати.

Междувременно международните планове се придвижват напред, както са замислени. Доклад на “Куартус” през август 1986 г. разкрива, че осемнадесет африкански нации ще вземат участие и че цялото население на Шри Ланка – петнадесет милиона души – ще бъде включено. Една ню ейдж двойка в Израел организира група за достигане с цел обединяване на цялата тяхна страна зад това събитие. Комуникационната мрежа на ню ейдж в Австралия съобщи, че те продуцирали специално петдесетминутно телевизионно предаване, наречено “Спрете часовника”, което било с цел да помогне да се постигне “критичното количество на позитивна енергия”. И окултният “Център на светлината” на Финдхорн, Шотландия привлече международното внимание на Планетарната комисия чрез своята ню ейдж публикация “Една земя”.

следваща глава Резултатите