Джон и Джан Прайс: Биографичен обзор

Джон Рандолф Прайс и неговата съпруга Джан са съоснователи на Фондация “Куартус”. Описвана от тях самите като “организация за духовно изследване и комуникации”, фондацията е била основана през 1981 г. и нейното управление е в Боорн, Тексас, близо до Сан Антонио.

Тяхната биография казва:

Семейство Прайс посветиха повече от 25 години на изследване философските мистерии на древната мъдрост и на обединяване на тези учения с психологията и духовните метафизики. Като признание за тяхното дело те получиха наградата “Изразената Божия Светлина” от Асоциацията на обединените църкви през 1986 г. Джон беше номиниран за Хуманитарна награда, представена от област Аризона на Международния алианс “Ново мислене”, а през 1984 г. той беше представен за наградата Джоузеф Мърфи на МАНМ “в знак на признателност и оценяване на неговата изтъкната служба и ръководство, които той е дал на движението “Ново мислене” по целия свят.”

Джон е изтъкнат ню ейдж автор, написал дванадесет книги, включително и националния бестселър “Ангелите вътре в нас” (Fawcett Cilumbine) и неговото продължение: “Ангелска енергия: Как да впрегнем силата на ангелите в нашия всекидневен живот”. Друго популярно заглавие на Джон е “Практична духовност”, книга, отнасяща се до практичното прилагане на метафизични принципи, включително предимствата на медитацията, установяване на мост между ума и сърцето и 12 ритуала, необходими за съвършено майсторство”; “Духовната философия на новия свят: Свръхсъществата” и “Планетарна комисия”, което представя Световния ден на изцелението, “едно свързване на умовете за мир”, което започна през 1986 г. и продължава да се провежда всяка година на същата дата.

Неговата съпруга също се радва на успех. Тя е национално известен лектор по динамики на позитивното живеене и автор на “Другата страна на смъртта” (Fawcett Cilumbine), “книга, базирана на нейната опитност от среща със смъртта и посещение отвъд завесата през 1993 г. Тя също пише рубрики по практична духовност за списание “Цялостно здраве”. Семейство Прайс станаха могъщо дуо в движението ню ейдж.