Бързане към тяхната цел

В книгата “Свръхсъщества” Прайс се хвали, че придвижването към глобално общество и световна религия бързо напредва.

Революцията започна. Тя започна преди повече от сто години, но сега темпото е по-бързо. Из целия свят мъже и жени се обединяват за бунт и излизат напред, за да бъдат смятани за част от новата раса, която някой ден ще управлява вселената.

За да постигнат своята сатанинска цел за установяване на нова световна религия и световно правителство, окултните привърженици на елита интегрират своите идеи в нашата култура по един едва доловим, но в същото време мощен начин. “Ние сме светът” (We Are The World) например не е просто песен; тя стана теология на ню ейдж. Събитията за човешко единство, популяризирани чрез най-известните ню ейдж изпълнители, сега са популярно течение. Ние имаме: “САЩ за Африка”, “Жива помощ”, “Фермерска помощ”, “Игри на добра воля”, “Първо пробягване на земята” и “Ръце отвъд Америка” – споменавам само някои. Този огромен брой събития, засягащи съзнанието, са безценни в рекламирането на идеята за тази планета като един жив организъм, едно независимо “глобално село”.

Само “Жива помощ”, както се твърди, се гледа от 1,5 милиарда души в 160 страни. Това представлява почти един на всеки четири човека в света. Тези събития показват колко е лесно да спечелиш огромен брой хора, които да подкрепят големи каузи, ако те са добре рекламирани. Организаторите на Прайс имат всяко основание да вярват, че Световният ден на изцеление ще бъде най-голямото от тази серия световни събития.

Големи имена в шоу бизнеса се появяват на тези събрания, за да осигурят големите тълпи. Някои от тях са действащи привърженици на ню ейдж. Уил Нелсън например беше специалният изпълнител на 4 юли 1986 г. на концерта “Фермерска помощ” в Хюстън Астродом. Във вестник, издаван от активисти на ню ейдж, той споделя силната си вяра в прераждането.

Хари Белафонте, от друга страна, беше музикален директор за организирането на концерта и албума “Ние сме светът”. Замисълът на това събитие претендираше, че ще облекчи световния глад. В по-късно интервю обаче за списание “Билборд” Белафонте изтъкна, че това всъщност е било друга част от кампанията за побеждаване на настоящата държавна система и изграждане на ориентирано към ООН световно правителство.

Медийният магнат Тед Търнър взема участие в това, като спонсорира Игрите на добра воля. На една от своите конференции той заявява, че Америка трябва да избере “ню ейдж” президент, ако иска да оцелее през 2000 година. (Неговото желание се изпълни, но Америка не оцеля в резултат на това.) Търнър обяви също така своето заключение, че Америка е най-големият проблем на света. Изглежда, неговата “добра воля” не успява да се разпростре върху неговата собствена страна, чиято система на свободна инициатива му дава възможност да стане един от най-богатите хора в света. В замяна на това той подпомага изграждането на ню ейдж мечтата за световно правителство, споделяйки своето богатство с Обединените нации.