Барбара Маркс Хюбърд (Barbara Marx Hubbard), 1929

Барбара Маркс Хюбърд е приятно изглеждаща възрастна госпожа, с прошарена коса и заразяваща усмивка, с огромен ентусиазъм за разрешаване на световните проблеми. За жалост, независимо от това, колко добронамерено може да изглежда, тя е заслепена от великия измамник и води хиляди нищо неподозиращи последователи надолу по пътеката на духовна тъмнина.

Барбара е израснала в привилегирован дом като дъщеря на покойния производител на играчки Луис Маркс. Нейният списък от акредитивни писма и сфери на влияние изглежда като “Кой кой е в Америка”. Тя завършва политически науки в колежа “Брайън Моуър” с много добър успех и през 1970 г. е съосновател с Джон Уайтсайт на Комитет на бъдещето (Committee for the Future). Тя също помага в основаването на Световното дружество на бъдещето (World Future Society) през 1966 г. и продължава да служи в неговия борд на директорите. Оттогава то прераства в международна организация с повече от 30 000 членове в 80 страни. Дружеството действа чрез местни клонове в над 120 градове. Неговото влияние достига чак до Белия дом и Конгреса.

Хюбърт води много активен политически живот. Тя е бивш член на Комитета на председателите на Националната програма за образование (National [Education] Curriculum) и е била кандидат от Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ през 1984 г. (Това беше годината, когато Уолтър Мондейл тича за президента и губернаторът Марио Куомо се обърна към Националния демократичен конгрес.) Тя е основател и на Новия световен център (New World Center) във Вашингтон и е била наблюдател на организации като Федералната администрация по енергетика, Долната камара на Конгреса и Сената.

Барбара също така продуцира радиопрограма, наречена “Нови сведения от стаята на мира” (New News from the Peace Room), което според нея е едно “международно радиодостигане до “НЕГО” на цялото поле от хора, които съдържат вътре в себе си планетарното ДНК – следващата стъпка в еволюцията”. Понастоящем тя ръководи организация, наречена Център за еволюция на съзнанието (Center for Conscious Evolution), която популяризира нейните окултни идеи.

следваща глава Главният организатор