ОБЩУВАНЕТО

Предполагам, знаеш, че при запознанствата, в общи линии, нормалната ситуация е мъжът да е този, който започва общението с дадена жена. Нямам предвид, че обратното е невъзможно, но то е изключение. В началото е хубаво, ако общуването е съсредоточено върху ежедневни теми, като времето навън, върху споделяне на мнения един с друг, върху ежедневните ти планове и пр. По този начин двете страни се опознават. Ако разговорите ви се удължават (с всеки изминал ден), вероятно си срещнал правилната половинка за живота си. Бих искал да те посъветвам нещо. Не общувай неестествено. Това означава, че трябва да спреш с празното говорене, което е само „приказки”. Най-вече се опитай да научиш максимално за това, от което се интересува другият отсреща.

Разбира се, хубаво е, ако си споделил всичко относно характера си. Трябва да признаеш, че имаш някои слабости и други отрицателни черти, върху които работиш. Ако си показал само положителните си черти, един ден недостатъците ти ще изплуват на повърхността. Ще стане ясно това, че не си показал цялата си същност, и ще си имаш големи проблеми. Така че вместо да криеш чертите от характера си, върху които трябва да работиш, по-добре ги изброй.

Всъщност общуването е най-добрият начин, по който можеш да научиш повече за човека, с когото се опитваш да започнеш взаимоотношение. Чрез общуване вие наистина се опознавате по-добре. 

ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТО

ПРИ ЗАПОЗНАНСТВО

Под „език на тялото“ разбираме всичко, което изразяваме чрез телата си (чрез жестове, пози и пр.), когато общуваме с някого.

Понеже сме  съсредоточили вниманието си върху запознанствата сред християните, нека разгледаме някои предимства и недостатъци на езика на тялото. Точките, които посочвам, са само част от идеите, които могат да се развият още.

ПРИЗНАЦИ НА ЕЗИКА НА ТЯЛОТО ПРИ ЗАПОЗНАНСТВО,

КОИТО НИ ПОДСКАЗВАТ…

Има бъдеще:   

*Отпусната поза.

*Добър, уверен контакт с поглед.

*Игра, галене или докосване на предмети.

*Привеждане към събеседника.

*Накланяща се на една страна глава.

*Физически контакт (докосване по ръката, потъркване на стъпалата под масата).

*Отворени длани и некръстосани ръце.

*Усмивки, смях, шеги, блестящ поглед.

*Говорене с помощта на жестове и мимики.

*Отдаване на пълно внимание.

*Представително облекло, спретнат вид.

*Движение в синхрон със събеседника (жестомимически игри или поклащане на глави едновременно, същата скорост на говорене и т.н.).

*Разширени зеници.

По-добре забравѝ:

*Малко или никакъв контакт с поглед.

*Кръстосани ръце, затвореност.

*Напрегнати или нервни движения.

*Прозяване.

*Неопределен тон учтивост, без смях и усмивки.

*Прекалено много кимвания.

*Стегнатост на лицевите мускули.

*Нетърпение.

*Покриване на устата с ръце.

*Отбягване на докосване.

*Разсейване (оглеждане на стаята, разгръщане на списания, замечтаване).

*Оставяне на голямо лично пространство.

*Вниманието блуждае, докато човекът отсреща говори.

*Постоянно мълчание.

*Малки или нормални зеници.

Предполагам, че си направи някакъв извод, докато сравняваше двата списъка. По принцип  вярващите разбират, че даден кандидат е потенциален съпруг/съпруга, когато са харесали повечето от неговите/нейните черти на характера и са приели недостатъците му/ѝ.

следваща глава ИЗЧИСТЕНО МИНАЛО