в момента четеш
ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

ЖИВОТ след СМЪРТТА

Какво казват науката, религиите и Библията?

„Истина, истина ви казвам: който слуша Словото Ми

и вярва в Оногова, Който Ме е пратил,

има живот вечен, и на съд не дохожда,

а е минал от смърт към живот“

Евангелие на Иоан 5, 24

Всеки човек рано или късно ще умре. Дали смъртта слага край на всичко или пък поставя началото на нещо ново? Хора, изпаднали в клинична смърт и върнати отново към живот, разказват за впечатляващи преживявания от задгробния свят – факт, който показва, че душата на човека продължава да живее. Всички религии говорят за живот след смъртта. Науката потвърждава съществуването на душата и нейното безсмъртие.

Ето защо твърдението, че „никой не се е върнал от онзи свят“ е неоснователно.

  

   Какво представлява животът в отвъдното и може ли той да бъде промемен? Защо някои умират в мир, а други изпитват ужасяващ страх в часа на смъртта? Това са жизнено важни въпроси, които засягат всеки човек, бил той атеист, религиозен или вярващ. Защо? Отговорът е – за да се подготвим за отвъдното. В присъствието на мъртвец ние мислим обикновено за миналото на покойника, но не мислим за нашето собствено минало и особено за бъдещето ни във вечността. „И това е така, защото едни хора забравят отвъдното, други не го разбират, трети го отричат“, пише приснопаметният български патриарх Кирил.

   Предлаганата от проф. д-р Дечко Свиленов книжка „Живот след смъртта“ дава изключително полезна, вярна, достатъчна и убедителна информация за живота в отвъдното. Книжката се обосновава преди всичко върху Божественото Слово – Светата Библия, но също така има и много добра научно-медицинска подкрепа. 

                                                                                                 Свещеник

                                                                                                 Петър Цанков