Въведение

Имаш ли хубави спомени свързани с дома, в който си израснал? Какви са тези спомени? Свързани ли са със самата сграда или с това, което се е случило в нея? Сигурен съм, че единствената причина, поради която си спомняш конкретна сграда с умиление, е заради нещата, които са се случили там: разходките с татко, игрите с приятели, прегръдките на мама. Споменът за случилото се в дома, а не архитектурата на къщата, те кара да тъгуваш за нея.

Ако Бог би могъл да “тъгува” за някои от “домовете” за поклонение на земята, вярвам, че това би била скинията на Давид. Той я е поставил на небето в списъка с исторически сгради за възстановяване и съхраняване, не поради красивата структура, а заради копнежа за поклонение. Събитията и срещите, които Бог имаше на това място с искрени поклонници, го правят близко до сърцето Му.

Два от стълбовете в Соломоновия храм са били направени от месинг, а “стълбовете” в Давидовата скиния са били хората! Бог търси нов строителен материал, който да съответства на образеца на стария материал. Той иска да възстанови Своя любим дом. Ако си готов може да те използва като още един “жив камък”, поклонник по образа и сърцето на Давид.

Тази книга няма за цел възстановяването на материалната структура или механичното действие на скинията на Давид. Тя е посветена на възстановяването на копнежа за поклонение – сърцето на Давид. Структурата ще последва копнежа, също както бракът следва любовта и съграждането на дома.

следваща глава За корицата