Препоръки

Силата и мощта на Христовото тяло днес не са дошли случайно. Вярно е, че това е работа на Святия Дух, но Той помазва верни и смирени слуги, които да изпълнят Неговите цели. В тази книга Робъртс Лиардън по майсторски начин разкрива в нова светлина и прозрение живота на някои от най-великите герои на вярата. „Божиите генерали“ ще ви окуражи и укрепи, за да успеете в това, за което Бог ви е призовал в Своето царство.

                                          Д-р Питър Вагнер: Автор и професор по църковен растеж

Fuller Theological Seminary, Пасадена, Калифорния

 

Действително имаше голяма нужда от проект, който да събере в една книга житейските истории на големите петдесятни проповедници на двадесети век, и аз съм сигурен, че тази книга ще бъде оценена високо. Радостен съм, че моята майка Ейми Семпъл Макферсьн е поставена сред другите Божии генерали, понеже тя с цялото си сърце служеше като пионер на предните бойни линии за най-великия от генералите, нейния Господ Исус Христос. Оценявам почитта, която тази книга й отдава.

Ролф К. Макферсьн: Президент,

International Church of the Foursquare Gospel, Лос Анджелис, Калифорния

 

Преди да се появи Робъртс Лиардън, малцина тук бяха чували за Джон Александър Дауи, Мария Удуърт-Етер, Джак Коу и другите. Неговите поучения повлияха дълбоко на младите църкви в Азия. Уроците, които можем да научим от великите съживители на двадесети век — какво допринесе за техните успехи и провали, — са жизненоважни, за да издигнат идното поколение до по-високи духовни височини в началото на едно напълно ново хилядолетие.

                                                          Хии Конг: Пастир, City Harvest Church; Президент,

City Harvest Bible Training Center, Сингапур

 

Познавам Робъртс Лиардън от неговото юношество. Срещнах го, когато търсеше информация за моя баща Джак Коу Cm., който е един от дванадесетте генерали, изучавани в тази книга. Тогава бях впечатлен от усърдието на Робъртс и днес съм щастлив да видя плода, роден от неговия живот и служение. Препоръчвам тази книга не само заради нейната историческа стойност, но и заради това, че разяснява какво е нужно, за да носиш силата на Бог.

Джак Коу Мл. Международен евангелизатор

Президент, Christian Fellowship, Далас, Tekcac

 

Робъртс Лиардън е един от водещите експерти в Америка относно динамичните изцеляващи служения на деветнадесети и двадесети век. След като почти две десетилетия е издирвал и изучавал най-значимите духовни водачи, чийто живот е бил белязан със знамения, велики дела и чудеса, сега Лиардън представя силен и вдъхновяващ преглед на техните служения. Това е първото единно издание, което разглежда задълбочено тези гиганти на вярата. Това е най-доброто от църковната история.

Д-р Пол Г. Чапъл

Директор, Graduate School of Theology, Oral Roberts University, Тулса, Оклахома

 

Божиите пионери имат противоречиви характери. Те често бъркат, може би защото в най-добрия случай малцина преди тях са вървели по техния път. Робъртс Лиардън се е справил отлично, осигурявайки добре проучена информация за Божиите генерали: пионерите на петдесятната и харизматичната история. Докато четете тази книга, вашата вяра ще бъде вдъхновена, а междувременно ще научите и някои полезни неща.

Джералд Коутс, Pioneer International

 

Имаме нужда да преоткрием нашето петдесятно наследство. Водени от желанието да се влеем в чистия поток на Петдесятница, който се простира от страниците на Новия Завет до съживителите на нашия век, ние ще видим как Бог ни довежда до пълния потенциал, който имаме в Него. Робъртс Лиардън е разбрал колко е важно да почитаме онези, които са вървели преди нас, да се учим от техните грешки и да черпим вдъхновение от техните свидетелства. Когато слушах пастир Робъртс да представя материала в тази книга, аз разбрах, че годините, които е прекарал в изучаване живота на тези велики мъже и жени на Бог, са се превърнали в източник на насърчение, наставление и поука за много хора от това поколение. Давам на този труд моята най-висока препоръка, като съм убеден, че той ще промени живота на мнозина и ще възстанови нещо от петдесятния начин на живот, което за много хора е непознато.

Д-р Колин Дай

Пастир, Kensington Temple, Лондон, Англия

следваща глава Посвещение