Предисловие

Искам да препоръчам моя скъп приятел и колега-служител Р. Лиардън заради неговия принос в прогласяването на великото движение на Бог чрез служенията на Неговите истински генерали. Тази книга ще ви разкрие тяхната сила и техните слабости.

Ясно е, че това не е дело на човек, но на Святия Дух на Живия Бог. Тя ще ви покаже, че Бог не е зависим от това, което ние сме или притежаваме, а от това, какво Той може да направи от нас! Докато четете тази вдъхновяваща книга, вие ще си спомните, че Богът на Илия е и ваш Бог – също толкова, колкото бе Бог на другите генерали от миналото. Така че вземете сега Библията си и прочетете Евреи  11:1-12:2, преди да се впуснете в това пътешествие в историята. И ще видите, че истината е една навсякъде.

Бог винаги е имал Свои генерал – „Защото мнозина са призовани, но малцина са избрани“ (Матей  22:14). Бог не иска да забравяме това днес, когато ще видим много нови генерали да излизат на бойното поле. Така че нека винаги да гледаме към „Исус, автора и усъвършителя на нашата вяра“ (Евреи 12:2).

Този труд, в буквалния смисъл на думата, е предопределен да бъде духовна класика. Той ще ви покаже, че дори и най-малкият, на пръв поглед незначителен човек може да бъде използван от Бог. Коментарите на Робъртс са силни и практични и ще ви изпълнят с велика надежда за победа.

Божиите генерали са диаманти в пръстта – най-често неуки, необразовани според човешките стандарти – и все пак съдове, които Бог е разпознал, притежаващи уникалните черти, които Той би могъл да използва, ако те биха се посветили на своето призвание. А ти би ли го направил?

Д-р Морис Серуло, Президент

Morris Cerullo World Evangelism, Сан Диего, Калифорния

следваща глава Предговор