ПЕТ ВАЖНИ СЪВЕТА

Наистина много по-лесно е да получиш и задържиш благословението за здраве, отколкото постоянно да търсиш изцеление от едно или друго заболяване, след като вече то е дошло. Ще отбележа накратко някои от важните наставления, които сме научили.

1. В случая, когато съпругата ми бе съборена от туберкулоза, беше явно, че тя физически се бе претоварила. Много християни правят това. Под тежестта на работата, колко пастори и пасторски съпруги се преуморяват, пропускат да почиват достатъчно и резултатът е свръхизтощение. Такъв беше случаят с Епафродит (Филипяни 2:25-30).

Бяхме много щастливи, когато съпругата ми беше излекувана с невероятна лекота, като се има предвид сериозността на състоянието й. Но ние разбрахме, че тя трябва да се грижи за тялото си. Оттогава всеки следобед тя си почива за кратко време. Резултатът е, че сега тя може да върши много повече работа и я върши много по-добре, отколкото по времето, когато не отделяше време за почивка.

2. В случая с раковите симптоми: Когато нямаше явна промяна в състоянието й, след като се беше молила за това, съпругата ми можеше да каже като много други хора: “Ето, аз не съм изцелена, защо да се моля?” Ако тя бе изповядала неверие, нямаше де получи освобождение. Но с вяра и изповядването на Божието слово, че е истина, защото Бог го бе вече извършил, нейното изцеление дойде и симптомите повече не се появиха.

3. В случая с кривогледството: Трябваше да стоим зад обещанието дълго време, но накрая отговорът дойде и очите на Джилберт, които не бяха толкова силни, както на повечето здрави хора, преживяха удивително чудо.

4. Във връзка с премеждията, които се сполетяха децата ни, си направихме следното заключение: Християнин, който иска да бъде победител, не трябва да пропуска нито ден, без да остави децата и цялото си семейство в ръцете на Бога. “Ангелът на Господа следи около тях, които му се боят и ги освобождава” (Псалм 34:7). Не можем да бъдем нащрек 24 часа на ден, но можем да предоставим семейството си да бъде пазено от Бог, “Чиито очи никога не се затварят и не спят.”

5. В случая с изцелението на сляпото око на Денис, ни беше изявена една много важна истина. Исус каза: “Ще полагат ръце на болни и те ще се оздравяват”. Но не всеки може да повярва, че това е толкова лесно и просто. Много хора искат да чуят една “хубава” и дълга молитва, и ако евангелистът не направи това по начина, по който те са си представяли, се разочароват и не полагат усилие, за да повярват. Денис, обаче, вярваше, че когато евангелистът го докосне, той ще бъде изцелен. И стана точно така!