МАЙКА МИ БЕ ИЗЦЕЛЕНА ОТ РАК

За около десет години се радвах на благословено здраве, рядко преживявайки нещо повече от простуда.

Но един ден докато бях на три хиляди мили от дома си получих писмо от баща ми. Обикновено майка пишеше писмата и като видях, че писмото бе с почерка на татко, разбрах, че нещо се е случило. Мама беше много болна. Тестовете доказвали, че имала рак! (Какъв ужас предизвиква тази дума в сърцата на толкова много хора!)

Един лекар препоръчал моментална операция, която била много скъпа и нищо повече от обещание за кратка отсрочка на неизбежното. Но мама, която имаше огромна вяра в Бога, се бе решила да се довери за изцелението си само на Него.

Бях далеч от дома и копнеех да съм до маминото легло, но безпаричието ми не ми позволяваше да пътувам. Живеех в стара училищна сграда със счупени прозорци и провиснала на една панта врата. Коленичил до една пейка, оставих Библията и я отворих на едно от големите обещания на Бог: “Каквото и желание да имате, вярвайте, че сте го получили и ще го имате.” Не се молих дълго. Струваше ми се, че Божията сила беше навсякъде около мен. Казах: “О, Боже, Ти знаеш, че майка ми е на 3000 мили разстояние, но Ти имаш цялата сила и власт над нея. Аз съм се молил за толкова други хора и те са били изцелени, сега животът на майка ми е в опасност! В този момент вярвам, че точно Твоята сила разрушава този рак и майка ми ще живее.” Когато станах, бях уверен, че освобождението е дошло!

След четири дни аз взех пощата, и намерих писма за мен (въздушна поща). Бяха с почерка на мама. Застанал във фоайето на пощата, аз едва не разкъсах плика от нетърпение. В долния край на страницата видях думите “Алилуя! Слава на Бога! Бог извърши чудо! Ракът го няма!”

По времето, когато съм се молел, две жени дошли у дома при мама. Едната силно вярвала, но другата нямало толкова голяма вяра. Както те чакали Господа в молитва, мама изведнъж възкликнала: “Нещо става и аз вярвам, че съм излекувана!” Едната от тях изтичала в кухнята с плач и казала: “Горката Ефи, отива си! Една моя роднина преди да умре се почувства по същия начин и на другия ден умря. Те всички си мислят, че оздравяват, точно преди да умрат!” Но мама казала: “Това бе докосването на Бога!”

Скоро станала от леглото, отишла в банята и изхвърлила рака. Тя наистина беше изцелена чрез чудо!

След няколко месеца беше в Калифорния, за да свидетелства за Божията благодат на приятели и роднини. Срещнахме се там. Каква чудесна прегръдка между майка и син! Бог беше извършил чудото и изпълнил Своето обещание!

Три неща, на които ме научи Бог

1. Когато те връхлети смъртоносна болест, не се паникьосвай! Не може едновременно да се страхуваш и да имаш вяра. Не гледай симптомите и не позволявай на страха да обхване сърцето ти. Гледай на Божието слово и му позволи да те окуражава, за да запазиш вярата си.

2. Вярата действа моментално и от разстояние. В мига, когато се молех и вярвах в Бог, изцелението дойде върху майка ми, която беше на три хиляди мили от мен. Ако някой вярващ няма възможност да се моли върху рамото ти, не се отчайвай. Бог е приготвил отговор за всяка ситуация.

3. След като бъдеш изцелен, дръж на обещанието и вярвай, че Бог ще поддържа изцелението ти. Чувал съм за рак, който се е възстановил, след като човекът е бил освободен, но това се случва рядко, и дори да е вярно, човекът е получил най-малко спасението на душата си.

следваща глава ЖЕНИТБА