Съдържание Цялата книга на една страница

Успехът ми в музиката

Моите родители ми дадоха добро училищно образование, предимно в музикално отношение. Аз свирех на няколко инструмента. Посещавах редовно неделното училище, където се запознах с великите Божии дела и спасителното дело на Христос, при все това Сатана успя да ме доведе до падение чрез любовта ми към музиката и благодарение на добрия ми глас.

Като 10-годишен пеех по радиото, също така свирех добре и успях да вляза в един джазов оркестър. И до днес се измъчвам и се срамувам, че при това толкова добро библейско възпитание в къщи аз се бях подвел да свиря музика, която сигурно води своето начало от дявола. Джазовата музика е наистина обаятелна. Диваците от вътрешността на Африка придружават с тази музика своите оргии и езически обреди. Тя прави кръвта така да кипи, че човек забравя Бога и вечния живот. Съветвам младите хора да не се оставят да бъдат пленени от шлагерите на настоящето време. Музиката е нещо чудесно и може да има божествен произход, но нека да се пазим от джазовата музика. До колко грехове е довело влиянието на джаза върху танцовия подиум!

Наблюдавайки музикалните ми заложби някои предложиха на родителите ми да ме подготвят за филмов артист. Щял съм да живея разкошен живот. Родителите ми отказаха подобно нещо. Все пак завършвайки училището аз тръгнах по свои пътища, образувах оркестър и печелех много пари и в най-трудни времена.

Много години живях така в грях далеч от Бога. Но молитвите на близките ми ме следваха навсякъде. Често в часове на самота виждах бащиния си дом.

Един ден — аз свирех с оркестъра си в същия град, където баща ми беше проповедник — не можех повече да издържам. Отидох на богослужение и, когато баща ми покани онези, които желаят да предадат живота си на Бога, да излязат напред, аз излязох, паднах на колене пред амвона и изповядах пред Бога и хората греховете си. Дълбок мир ме изпълни. Никога няма да забравя радостния поглед на баща ми, когато погледнах към амвона. Лицето му сияеше като слънцето. Очите на майка ми бяха пълни със сълзи от радост, и щастлива тя прегърна загубения си и завръщащ се син. Едно истинско новорождение с увереността, че греховете ти са простени, е най-хубавото преживяване на земята. Когато ние тримата се връщахме към дома, ми се струваше, че хълмовете, дърветата и храстите ликуваха заедно с нас. Голяма е радостта на ангелите в небето над грешника, който се кае. Но голям е гневът на демоните, защото се грабва човек от лапите им.