Съдържание Цялата книга на една страница

ЕДНА ДУМА ЗА СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО

Това е книга за съвършеното свръхестествено. И що се отнася до мен, аз съм готов за това. Когато аз и моята съпруга Елизабет съавторствахме в някои от по-ранните книги на Обновителното движение (Скривалището. Божият контрабандист), ние включихме доста мистерии и чудеса, не защото бяха сензационни, но защото без тях случаите, които описвахме, нямаше да се случат. Тъй като в миналото десетилетие ударението на американските публикации беше изменило нещо в нуждата на вярващите от лично себе изпитване и  дисциплина.

Но махалото се връща, и така би трябвало да е между двете истини – Божията инициатива и нашата отговорност. Тази книга от Лоурън Кънингъм е пълна с алармиращи доказателства за Божията суверенна активност в нашият живот днес. Толкова необясними, в същност по човешки казано бяха преживяванията на Лоренс. че той, съвместно с Дженис Роджърс негов съавтор и аз взехме друго решение.  Ние препрочетохме ръкописа,   елиминирайки   моментите   на   невероятно (свръхестествено) водителство, които не можеха да бъдат потвърдени от „двама или трима свидетели“, (Единствения стандарт на Библията за точност).

Включвам себе си в решението, защото играех ролята на редакционен консултант на проекта, живеейки седмици наред в една от 113-те бази по света на християнската организация Младежи с мисия (МСМ), надзиравайки написването на книгата. Това беше нов експеримент на обучение чрез практика и аз чувствам, че от него се роди нов добър автор – сестрата на Лорен – Дженис Роджърс. Тя извърши чувствителната работа в съчетаването на добрия разказ със солидното обучение върху въпроса с основно значение за всеки християнин „Как мога да се науча да разпознавам гласът на Бога ?“

Един проблем ние тримата не успяхме да разрешим. Имаше толкова много великолепни истории, и много от тях бяха любими на МСМ: имаше толкова много хора, които изглеждаха важни за разказа; толкова много участващи. просто не можеха да отпаднат! И накрая аз се включих като аутсайдер и направих избора да остана неизвестен. Не можем да разкажем цялата история дори в дузини книги с тази големина – този опит ще трябва да представи богатствата, които отчасти си споделяме в тази книга.

Така че, ако вече познавате МСМ, не търсете своята любима история – може би няма да е тук. Ако все още не знаете нищо за МСМ. вашето смело начинание е готово! Пръв поглед към един Бог, който навлиза със сила в човешкия живот. Бог, който очаква да бъде поканен във Вашия живот…

 

Джон  Шерил

Избрани книги

Линколн,  Вирджиния