Съдържание Цялата книга на една страница

72. Обичай трудните хора

Скъпо Мое дете, някои хора са много трудни за обичане, нали? По-специално искащите. Те са много несигурни, с малка увереност в Моята любов и приемане. Тяхната несигурност произвежда модел на манипулация, който обикновено започва в детството. Те не очакват любов от хората така че трябва да манипулират. Много е трудно за тях да повярват, че някой ги обича заради самите тях, дори Аз.

Аз ще ти изпратя хора, които да обичаш, но те никога няма да бъдат искащи. В същност това е начина, по който ще различаваш тези, които Аз съм изпратил от тези, които врагът поставя в твоя път за да изсмуче твоите ресурси на любов. Тези, които Аз изпращам идват смирено, чувствителни за твоите нужди и усещащи досадата, която могат да бъдат за теб.

Искащите хора нямат представа колко те изцеждат или колко време ти вземат. Няма значение колко им даваш, те винаги искат повече. Ти им даваш време  и те искат повече време. Ти им даваш любов и те искат повече любов. Ти им даваш пари и те искат повече пари.

Такива хора ще прахосат много от твоето време, ако им позволиш. Те ще изглеждат по-добри когато  прекарваш време и се молиш с тях; само за да бъдат обратно пред твоята врата няколко дни по-късно, искайки да преминеш през цялата работа отново. Вместо да научиш тези хора да зависят от Мен, ти ще откриеш, че те стават зависими от теб. Те ще те изцеждат от цялата ти енергия и ще злоупотребят с твоето желание да ги обичаш.

Начина, по който да обичаш манипулиращите хора е да не се предаваш на техните искания. Не ги игнорирай, но ги обичай с Моята любов, а не по начина, по който те искат да бъдат обичани. Това означава, че трябва да се научиш да бъдеш силен.

Виж, манипулиращите хора са много добри в обвиняването на християни, карайки ги да се чувстват осъдени. Те внушават, че не ги обичаш достатъчно: ”Теб не те е грижа наистина, ти действително не искаш да ме обичаш, нали?” Такива обвинения те карат да се чувстваш виновен, сякаш си се провалил на теста да обичаш напълно. Ти чувстваш, че трябва да излезеш от твоя начин на действие за да им покажеш, че искрено ги обичаш.

Това е предаване на техните искания. Манипулацията работи чрез създаване на чувство за фалшива вина в другите. Манипулиращите хора винаги изглеждат да получават собствената си цел, докато всички други се приспособяват с тях.

Обичай тези хора, дете Мое, като бъдеш силен. Направи много ясно това, че ти няма да бъдеш манипулиран слушайки техните обвинения. Предупреждавам те, дете мое. Такива хора не винаги ще бъдат добродушни към това; те ще се ядосат. Те ще кажат, че ако не ги обичаш по начина, по който искат, те не искат да имат нищо повече с теб. Ти ще бъдеш обвинен, че си ги отхвърлил. Запомни, Аз не обвинявам Моите деца.

Врагът обвинява чрез други хора и дори използва писанията за да прави това. Във взаимоотношения като тези, има духовна битка. Ти не воюваш срещу плът и кръв, но срещу духовните началства и власти. Тези хора са ограничени. Те нямат свобода в Духа. Аз ги обичам и искам да те използвам да им помогнеш като отказваш да се предадеш на техните тактики. Манипулиращите хора се обиждат когато другите се изправят до тях, но намират сигурност в тези, които са готови да бъдат силни. В своите сърца те знаят, че това е, от което се нуждаят.

Те трябва да се покаят от своята манипулация и обвинения. Те трябва да бъдат доведени до истинско откровение за моята любов, приемане и прощение, които не могат да бъдат заслужени или манипулирани. Аз вече ги обичам със съвършена любов.