в момента четеш
Пеещият Бог Сам Стормс 

Предисловие

СПЕЦИАЛНО УДОВОЛСТВИЕ е за мен да мога да препоръчам последната творба на Др. Сам Стормс. Аз познавам Сам от 7 год. и съм работил близко с него в Архиепископското Християнско Братство и в Тренировъчния Център на Благодатта през последните пет год. През това време аз започнах да се наслаждавам на Сам като един от моите любими проповедници в тялото на Христос днес. Неговите послания истински предизвикват моя духовен живот и увеличават моето разбиране за красотата на Бог. Сам има изключително и уникално вникване в  движещата сила на Божието царство, по-специално емоционалната природа на Божията личност и Неговата удивителна способност да се наслаждава на Своите хора.

Реалността на пеещият Бог, който е пълен с изобилна страст и наслада в Своите хора, да, дори съсипаните хора, е централната тема на тази книга. Вещината и познанието на Сам върху Божието Слово, заедно с експертността му в църковната история, са го снабдили със средства да говори с убедителност и яснота за този жизнено важен въпрос. Той цени реалността и силата на нашите емоции, които отразяват природата на Самия Бог, без да пресича линията в не библейска емоционалност. Той ни довежда в прегръдката на Исус, който копнее за интимност с нас, без да ни довежда до неустойчив сантиментализъм в нашето приближаване към Бог.

Тази книга е дълбоко вкоренена в писанията и в дълбокото преживяване на Сам на Господа в личния му живот. Всички, които желаят да пораснат в своята страст за Исус се нуждаят да преживеят топлотата, която идва от схващане на красотата и великолепието на Божията емоционална природа. Въпреки че може да звучи странно за някой, Бог наистина има емоции към Своите хора. Тази книга проучва по свеж и разбулващ начин как Бог преживява неописуема наслада за Своите деца и как вие можете да бъдете докоснати в дълбочините на вашата душа с тази живото променяща реалност.

Аз мога също така радостно да препоръчам тази книга защото познавам извора, от който Сам пие. Като близък приятел и колега, аз съм наблюдавал неговото твърдо посвещение на библейската ортодоксалност и начетеност заедно с неговата топла привързаност към личността на Исус и очарованието му от безподобната красота на Божия Син. Сам е човек, който се стреми да живее и да екипира църквата за живот в Духа, който е вкоренен и закотвен в Словото на Бог и реалностите на ежедневния живот.

Аз ентусиазирано препоръчвам тази книга на всички, които се стремят да направят първата заповед първа в своя живот.

-Майк Бикъл

следваща глава Притча