Резултатите

За щастие Световният ден на изцеление привлече в Съединените щати по-малко хора, отколкото се очакваше. Това може би се дължи отчасти на факта, че множество християнски служители в цяла Америка разкриха окултното естество на това събитие. Тази тъмна страна беше осветена чрез някои от материалите, публикувани по повод събитието.

Макар резултатите в САЩ да бяха по-малки от очакваните, медиите определено свършиха своя дял от рекламирането и защитата на събитието. Сиатъл Нюз Таймс съобщава: “7 000 медитираха за мир в Сиатъл Кингдом”; Пеориа Джърнъл Стар – “Пеорианският град на светлината в момент на сътрудничество на бдение за мир”; Лос Анжелис Таймс – “Ръце се събраха в молитва по цялото кълбо”. Последните новини на Фондация “Куартус” за януари 1987 заявяват, че две хиляди и триста души в Санта Круз са взели участие в петчасова програма, докато две хиляди и петстотин в Канзас Сити слушат помощник-генерален секретар на Обединените нации Робърт Мюлер, който говорил за силата на Световния ден на изцеление. Събитието на Прайс успешно влезе в заглавията на първа страница в повечето главни градове. Дори само тази безплатна реклама издига медитацията в очите на последователите на ню ейдж.

Прайс се радва на растящ успех в чужбина, съобщавайки, че общо 77 страни и 524 организации са се включили в подпомагането на събитието. Насърчена от този отклик, фондацията му незабавно обявява неговите планове за “Втора годишна глобална умствена връзка”. Неговата съпруга Джан заявява: “Ще се видим на 31 декември 1987 г. в 12.00 ч. на обяд, гринуичко време – и така, докато всички на земята се съединят и докато и последният дойде при Светлината”.

Важно е да помним, че изходът от тези събития в края на краищата е в ръцете на Бога и че плановете на Сатана ще продължат само докато Бог се намеси. Псалом 2:1-4 ни напомня, че Господ е в контрол и има послед­ната дума.

Защо се разоряват народите и племената намислят суета? Опълчват се земните царе и управниците се наговарят заедно против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: Нека разкъсаме връзките им и нека отхвърлим от себе си въжетата им. Този, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се присмее.

Човечеството има склонността да търси човешки или базирани на окулта отговори за своя проблем с греха – всичко друго, но не и Божието решение, или поне така изглежда. В 1 Царе, 8 глава израелтяните умоляваха Бога да им даде земен цар, така че и те да бъдат като другите народи около тях. Бог неохотно им даде цар, заявявайки: ”Мене отхвърлиха, за да не царувам над тях.” (1 Царе 8:7б). Саул, първият цар на Израел, беше въвлечен в окулт, търсейки една магьосница от Ендор, вместо да потърси Божия съвет. Резултатът беше катастрофален и скоро той загуби живота си в една битка с враговете на Израел.

Библията ни разкрива, че винаги настъпва разрушение и опустошение, когато човек отхвърли Божиите пътища в полза на Сатанинските празни обещания. Това продължава да е вярно и днес. 1 Солунци 5:3 ни предупреждава: “Когато казват: Мир и безопасност! Тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избегнат.”

На 31 декември 1986 г. и няколко пъти след това милиони хора се събират “в името на мира”, опитвайки се да манипулират световни събития чрез “магични трептения”, като всъщност призовават демонични духове чрез окултна медитация, вместо да ходатайстват пред Принца на Мира чрез молитва. Ако жителите на земята не се покаят за своите окултни дейности, скоро Сатана ще бъде напълно упълномощен да осъществи разрушителните си планове.

На страница 157 от доклада на Планетарната комисия Джон Прайс представя Световната изцелителна медитация, за която се надява, че всеки ще я види през този “трансформиращ” планетарен час. Ще дам тук само част от нея.

Сега е часът на новото начало. Аз съм съсъздател с Бога и това е едно ново небе, което идва, като Добрата Воля на Бога се изразява чрез мен на земята… Започвам с мен. Аз съм жива душа и Духът на Бог обитава в мен, заедно с мен. Аз и Отец сме едно и всичко, което Отец има, е и мое. Наистина аз съм Божият Христос… Има пълно единство и в това единство ние изговаряме Словото. Нека чувството на отделяне да изчезне. Нека човечеството се върне към божествеността.

Това не е нищо повече от богохулство. През 60-те и 70-те години на 20 век много култови лидери обявиха, че са “Христос” или “новият Месия”. Много хора пренебрегваха техните твърдения като глупости. Днес ние сме свидетели как милиони хора в един и същ момент казват: ”Наистина, аз съм Божия Христос.” Исус ни предупреждава за такова богохулно време в Лука 21:8: “А той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: Аз съм Христос, и че времето е наближило. Да не отидете след тях.” Ние сме поколението, което става свидетел на изпълнението на това пророчество!

следваща глава Бързане към тяхната цел