Към световно единство

Може да подарите тази книга на себе си
или приятел - поръчайте от тук »
Също така при нас може да поръчате и Библии и книги на издателство "Нов Човек".
НАПРЕД КЪМ КНИГАТА Така казва Господ на Силите: Не слушайте думите на пророците, които ви пророкуват; те ви учат на суета, изговарят видения от собственото си сърце, а не от устата Господни. Еремия 23:16 Те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт. Откровение 17:13

АКО ОКУЛТНАТА мечта за нов световен ред някога започне да се осъществява, последователите на ню ейдж рано или късно биха представили своето дело пред обществото. Те ще трябва да убедят човечеството, че старият световен ред, основан на древна система от суверенни държави и повлиян донякъде от някои библейски принципи, се е провалил и че е необходим нов ред за трайно оцеляване на земята. Това няма да бъде лесна задача.

Докато процесът на привикване с тази измама е напредвал в продължение на десетилетия в областта на медицината, психологията и висшите учебни заведения изобщо, е била видяна необходимостта от привличане на творческата част от обществото, за да се доведат хората до съзнателна подкрепа на такива драстични промени. Окултистите ще трябва да провеждат невиждана кампания за връзки с обществеността, включително писането на книги и производството на филми. Те ще трябва да информират всеки относно качествата на тази “благородна” кауза. Нуждата от глобално единство по някакъв начин трябва да бъде вкоренена в ума на всеки човек.

Въпреки че ню ейдж организациите като Световната конституционна и парламентарна асоциация (World Constitution and Parliament Association) започнаха да изграждат мрежа за световно единство (световно правителство) през 60-те години на 20 век, тяхната кампания не беше спечелила приемането на борда до 80-те. През това време идеите на ню ейдж от “много далечни” станаха “модерни”. С края на Студената война безпрецедентна вълна от събития на обединение започна да обхваща света. Зад тази вълна се появяват огромен брой окултни сътрудничества, въпреки че това остава напълно незабелязано за обществеността. Една необикновена книга, озаглавена “Планетарнo пълномощие” (The Planetary Commission) беше отговорна за голямото засилване на тази активност.

Писана през 1984 г., книгата “Планетарно пълномощие” чертае курса на човечеството за достигане на “квантовия скок” във века на Водолея - точката Омега на човешката еволюция, споменавана от Алис Бейли, Тейар Шарден и други окултни утописти в миналото. За да се впусне в това “движение към безсмъртието” авторът - инструктиран чрез своя дух-водач - представя план за най-голямото човешко усилие за обединение след Вавилонската кула. Това широкомащабно събитие беше наречено Световен ден на изцелението и се проведе на 31 декември 1986 г. Представено като събиране в едно на човечеството, за да подкрепи световния мир, събитието всъщност послужи за обединяване усилията на привържениците на ню ейдж по целия свят, предизвиквайки импулса, необходим за откриването на техния нов окултен ред.

Повече от дванадесет години изминаха от Световния ден на изцелението, но последиците продължават да се усещат. Това помогна да бъдат насърчени други важни събития на единство като Конференцията за Земята в Рио де Жанейро през 1992 г. и Конференцията на Парламента на световните религии през 1993 г. - събрания, организирани от някои от тези хора. Поради успеха на Световния ден на изцелението и събитията, които той задвижи, авторът на “Планетарно пълномощие” става известен в окултните кръгове като специален пророк с духовна мисия. Името на този така наречен “пророк” е Джон Рандолф Прайс.

НАПРЕД КЪМ КНИГАТА