Библейски център „Рема“

1966 година  преместване на служението в Тулса.

Същата година започва и радиослужението.

Били дошли в Тулса и един брат който навлизал в бизнеса с имоти и му казал, че в Тулса имат сграда за него, но той, вече мислил да основе Библейски училище в Гардън, където живеели и не искал да се мести. И една вечер братът го завел да види сградата, но Кенет Хегин в умът си казвал“това не е сградата“, но вътре в себе си, получил от „вътрешния свидетел“, подобно на изсвирване на клаксон, че Бог има нещо в предвид с тази сграда. И той осъзнал, че Божията воля е да се преместят тук, но не искал да си го признае. Но скоро след като видели сградата, една сутрин, се събудил, въртял се в леглото и накрая казал:

– Господи, не искам да ти се противя, но ние вече сме се устроили и не искам да се местя, плановете са направени, ситуацията е идеална.

И вътре в мен, точно тук долу Той ми каза: „Аз ще ти дам тази сграда“. Аз щях да се засмея, защото не виждах никакъв начин, как да я купим и казах на Господ: „Е, когато го направиш, ще повярвам“ и отвътре в мен, Той каза – „Само гледай“.

През следващите години, когато споменавал, че има вероятност да се премести в Тулса, много вярващи бизнесмени му давали чек за 1000 долара или му казали да ги запише за 1000 долара. Първият чек отказал с думите, че просто си говорят и това е една вероятност, но въпреки това бизнесменът му казал да задържи чека и ако не за това да използва парите за нещо друго. Така в построяването на Библейският център и неговото разширяване винаги имали Божията помощ.

Случвало му се през годините, докато спи, изведнъж да стене рязка и да седене на леглото и това е точно времето на изгрева и тогава чува глас, който му говори. Това не ставало много често, случвало се е да не му се случи няколко години подред. Така станало и когато получил този първи чек за 1000 долара – Бог му казал отиди и се срещни с еди кой си.

През май 1956 г. когато бил в Лонгбийч, Калифорния, станал на леглото си и чул тези думи: „Идва рецесия, влошаване на пазара, приготви се. Ти няма да усетиш скърцането на тази рецесия, ако направиш това, което ти кажа“. И Бог му казал да освободи час от служителите и чиновниците и да заделя 10 процента от доходите си. Също Бог му казал да спре да прави някой неща, които правел. Рецесията дойде 1975 г. През 74 г. започват училището и първият семестър започва през ноември 1974 г. И през 76 г. те купили сградата, защото поради рецесията цените паднали.

следваща глава 1968 година